Doet de wifi het niet meer zo goed? Hier kan het aan liggen

author
1 minuut, 56 tweedes Lees

We kennen het allemaal: je zit helemaal klaar om je favoriete serie op Videoland te kijken, maar je internet gunt het je niet. Eindeloos laden en tussentijds constant bufferen. Super irritant. Het kan liggen aan je provider of hoe je internet is aangesloten. Aan de volgende dingen kan het liggen dat je wifi thuis niet altijd vlekkeloos werkt.

Check je internetsnelheid

Als je een abonnement hebt afgesloten voor 100 Mbit/s, check dan of je deze snelheid met je vaste internet haalt. Haal je maar 50 Mbit/s, neem dan contact op met je provider. Kom je er niet uit met je provider, dan is het misschien tijd om over te stappen op een ander abonnement bij een andere provider. Als de snelheid wel overeenkomt met je abonnement, dan ligt het probleem in het netwerk van de wifi.

In welke kamer zit je?

Als je in een appartementencomplex woont kan het zijn dat je buren op jouw wifi netwerk drukken en in grote huizen heb je vaak op zolder last als je een film wilt kijken. Wifi Storing door de buren komt vaak voor in appartementen, omdat iedereen op dezelfde frequentie zit (2.4Ghz), als je de instellingen aanpast naar een 5.0Ghz heb je vaak minder last van ‘wifi drukkende’ buren. Wil je graag wifi op je slaapkamer of je  internet uitbreiden? De oplossing voor slechte wifi thuis is afhankelijk van hoe je woont en waar je je bevindt.

Groot huis

In de wat grotere huizen heb je vaak dat beneden in de woonkamer de wifi uitstekend is, maar op zolder kun je er niks mee. Voor diegene die geen kabels in huis willen trekken kun je een multi-room wifi aansluiten zodat je overal wifi creëert. Daarnaast kun je ook kiezen voor een powerline adapter, dan maak je thuis wifi via je stopcontact. Met deze optie hoef je geen kabels te trekken en je kunt een power adapter al aanschaffen van €50.

Hoe is de wifi op je apparaten?

Problemen met je internet hoeft niet altijd te liggen aan de apparatuur zoals een modem, het kan ook zijn dat je smartphone of tablet simpelweg te oud is en die verbinding niet goed meer kan maken. Daarnaast kan het zijn dat met een update je probleem verholpen is. De fabrikant brengt regelmatig updates uit waarmee problemen zoals slechte wifi thuis verholpen worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X