Een laserprinter wat is dat?

author
2 minuuts, 4 tweedes Lees

Een laserprinter wat is dat?

U ziet een A3 kleuren laserprinter van Refurbished Printer, maar u wilt weten wat een laserprinter precies is. Dan is dit het artikel voor u. Er zijn veel verschillende soorten printers op de markt, iedereen kent wel de inkjet printer. Dit komt omdat deze het vaakst voorkomt, maar de laserprinter wat minder. Wij gaan u uitleggen wat deze laserprinter precies is.

Het mechanisme

Van de normale printers ben je gewend dat het met inkt werkt, maar dat is bij de laserprinter niet het geval. De laserprinter werkt met toner dit is een soort poeder. Door middel van een laserlicht wordt op dit poeder geschenen waardoor uw print ontstaat. Voordeel hiervan is dat de print veel langer op uw papier staat dan met inkt. Ondanks dat deze printer nog redelijk nieuw lijkt bestaat deze printer al heel erg lang. De allereerste laserprinter is ontstaan namelijk in 1969.

Hoe onderhoud je een laserprinter correct

Het onderhoud van dit apparaat op kantoor is veel malen gemakkelijker dan van een printer die op inkt werkt. Hoe komt dit? Een laserprinter werkt met een volledig ander mechanisme. Bijvoorbeeld de spuitmondjes die zich in een inkt printer bevinden kunnen dicht raken. Dit komt door de inkt die zich opstapelt in dat mondje, maar bij een laserprinter kan dit niet gebeuren omdat die geen gebruik hiervan maakt. Deze printer heeft een ander soort onderhoud. Bij een laserprinter moet er goed wordt gelet op het stof. Door middel van de elektriciteit die zich bij de laser in de printer bevindt kan dit een hoop stof aantrekken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van deze printer

Als laatste geven wij qua aankoop de voordelen en de nadelen voor deze printer

Voordelen

In vergelijking met de inkjetprinter is de afdrukkwaliteit van deze printer vele malen beter. Dit komt mede doordat de afdruk die deze printer geeft waterafstotend is. En daarbij in tegenstelling tot inkt droogt de toner van deze printer niet uit. Daarbij is de afdruksnelheid van deze printer veel hoger dan alle andere printers.

Nadelen

De laserprinter is in vergelijking tot en met andere printers minder geschikt om foto’s mee te printen. Deze printers zijn meer gemaakt om teksten mee uit te printen dan foto’s. Wat ook opvalt bij deze printer is: op het moment dat printer uit staat duurt het heel even voordat je hem kan gebruiken. Dit komt door het feit dat de laser van deze printer moet opwarmen. Daarbij gebruikt de printer ook erg veel elektriciteit.

Vergelijkbare berichten

X